Kapcsolat

Tel: +36-30/445-9965                                                            

E-mail:

kecskemetienergetika@gmail.com

Kapcsolattartó neve: 

Orosz Nándor László

villamosmérnök

A+ családiház tervezés

Vissza a főoldalra>>

Energiatakarékos ház tervezése:

Miért jobb energiatakarékos házat terveztetni? Mennyi többletköltséggel jár az energiatakarékos ház tervezés? Kinek javasoljuk energiatakarékos ház tervezését?


 

 

 

15-20%-al több építési költség, 60-70%-al alacsonyabb rezsi:

Az energiatakarékos épület a használó szempontjából gazdaságosabb, olcsóbb üzemeltetést, a környezet szempontjából pedig kisebb CO2 kibocsátást, tehát kisebb légszennyezést jelent, ami népegészségügyi és ökológiai szempontból is kívánatos alapkövetelmény. 

Nem feltétlenül jelent  építési többletköltséget egy gazdaságos épület, de mintegy 15-20%-os többlet viszont jelenthet akár 60-70%-al kedvezőbb üzemeltetést (rezsi költséget) is.

 Minden olyan építmény célközönség lehet, melyben emberi tartózkodás és tevékenység zajlik, (középületek, kereskedelmi épületek, üzemek, sportlétesítmények, templomok stb.).

 

Tervezőasztalon dől el:

Energiatakarékos ház tervezés, Családi ház tervezés pécs, 3d építész pécs, épület tervezés pécs

Fontos! Egy energiatakarékos épület nem csak a jó hőszigetelésből áll.

Fontos tényezők például:

 • az épület geometriai kialakítása,
 •  a napsugárzás aktív és passzív hasznosítása, 
 • fűtés szabályozása, 
 • külső határoló szerkezetek tájolása…., 
 • de már a telek kiválasztása is fontos szempont.

 Létesítmény energetikusaink  kialakítják a szükséges koncepciót.

energiatakarékos ház tervezés, családi ház tervezés

Az energiatakarékos ház célja, hogy a lehető legkevesebb energia felhasználása mellett, egy élhető kellemes otthon legyen az Öné!

 

Ennek érdekében:


 • Megfelelő telek kiválasztása: Ha még nincs meg, segítünk a telek kiválasztásában, hiszen a terepadottságok, a környező növényzet és épületek mind befolyásolják későbbienergia tudatos tervezésünket.

 

 • Energiatakarékos épület geometria, és építő anyagok megfelelő kombinálása: Funkcionálisan, szerkezetileg, és anyaghasználat szempontjából úgy tervezünk, hogy alacsony energia igényű legyen a létesítmény minden évszakban.

 

 • Megújuló energiaforrások igénybevétele: felmérjük milyen megújuló energiaforrásokra számíthatunk a telek adottságai mellett, és ezek kiaknázásával; tehát MEGÚJULÓ, INGYEN ENERGIÁVAL elégítjük ki az imént említett alacsony energia igényt!

 Energiatakarékos ház tervezés alapvető szempontjai:


 • Energetikai szempontból is ideális elhelyezkedés, és tájolás

 • Alacsony hővezető képességű külső határoló szerkezetek

 • Energiatakarékos alakzat és kialakítás

 • Természetes fény, napfény optimális felhasználása   berendezések nélkül is

 • Energiatakarékos fogyasztók alkalmazása (LED világítás, A+ besorolású  hűtő, takarékos csaptelepek....)

 • Megújuló energiát hasznosító gépészet (napelemes, hőszivattyús, napkollektoros rendszerek, vízgyüjtő, víztakarékos rendszerek, szennyvíz tisztító berendezések.......) 

 

energiatakarékos ház tervezés, családi ház tervezés

 Az energiatakarékos, netán passzívház tervezést, mint igényt, éppen a megrendelői szükséglet kényszerítette ki a gondolkodó, kísérletező műszaki kollégák, kutatók fejéből, kezéből, ma mégis az a paradox helyzet, hogy az építeni, fejleszteni szándékozó közvélemény befogadó készsége bizonytalan még a témát illetően. Ennek elsősorban financiális okai vannak, pedig a hagyományos modorú építkezésekhez képest ma 15-30% többlet beruházást igényel csak az, hogy pl. havi 3.000.-Ft-ra szorítsuk le épületünk energia szükségletét, szemben napjaink sok tízezer forintos havi költségeivel. Természetesen az energiatakarékosságnak fokozatai vannak, a bizonyos 15-30%-os többleten belül lehet mozogni a jó, jobb, és a tökéletes műszaki megoldások között, ez utóbbival érhető el az úgynevezett „Passzívház” fogalma, amely akár teljes mértékben mellőz mindennemű hagyományos fűtést!

Tájékoztatjuk, Önnek, milyen vissza nem térítendő támogatást nyújt az állam, annak szellemében, miszerint az EU. 2020-tól megköveteli a magánerős építkezések ilyen szellemű kivitelezését. Teszi ezt nem utolsó sorban épített és öko - környezetünk, klímánk, megkímélése érdekében is!

 

 

 

Kérje most tanácsunkat ingyenes konzultánciónkat energiatakarékos ház tervezésére! 

Mobil: +36-30/445-9965

 

 Vissza a főoldalra>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.veteranlink.hu/karakter-szo-bekezdes-szamlalo

http://linkkatalogus.com/visszamutato-link

 

 

Energetikai tanúsítás Lajosmizse Energetikai tanúsítvány Hetényegyháza Energetikei tanúsítvány Kecskemét    Energetikai tanúsítvány Kerekegyháza Energetikai tanúsítvány Ágasegyháza  Energetikai tanúsítás Nagykőrös  Energetikai tanúsítvány Ballószög  .....